Friday, 9 December 2011

hellooooooooo! dah lama tak update blog since balik kelantan hari tu. okay, almost 3 weeks im here. i tak dapat kolej so duduk rumah sewa. mula2 duduk rumah sewa rasa beban. cause kelantan banjir tempat i hujan lebat non stop. depan rumah i pun naik air sikit laa tp tak ada la sampai masuk rumah. nak pergi class pun susah cause i jalan kaki kena redah hujan lebat and air. pakai payung sambil bukak kasut. goshhh! nak menangis okay. so mula2 tu i dah frust gilaaa duduk rumah sewa ni. but now dah tak hujan and tak banjir. so okay laa. rumah ni semakin okay sbb ktorg dah bersihkan kalau tak mula2 masuk agak kotor. habuk and sawang pun banyak. rumah sewa ni ada full furniture. katil, almari, tv, dapur, fridge and washing machine. tp tak ada sofa! haha. dalam rumah ni ada 3 bilik and 2 toilet. 1 bilik master bedroom ada 4 katil untuk 4 org then ada 1 toilet. then 2 bilik lagi untung 2 org. so 8 org dalam rumah ni RM100 per month sorang. housemates i still member2 i roomate lama. wida, aina, ada and shasha. then ada sorang kakak senior ni. kenal dia sbb dia yg offer rumah ni. sgt comel and lawa. her name is syadanar but i call her kak sya! ktorg dah rapat sangat dgn kak sya ni dah mcm kakak. dia sgt baik. hehe. and kak sya ada bf and ktorg semua pun dah rapat dgn bf dia anggap macam abg! abg iman nama dia. dia ada kereta so kadang2 dia bawak ktorg pegi sana sini and kadang2 hantar pergi class. kak sya and abg iman sgt sweet. today 8/12/11 dorang punya 1st anniversary. yg i sebut ni baru 6 org termasuk i kan. ada lg 3 org housemates from kelantan and terengganu senior part 4 but ktorg tak rapat. dorg pun mcm ada tak ada je kat rumah ni. so let it be. so total dlm rumah ni 9 org.

kak sya!


wida!
shasha!

aina!
ada!

abg iman!

housemates yg lg 3 org tu tak ada gambar cause tak rapat. haha. nak tgk gambar rumah ktorg pulak tak? haha. agak lawak laa. sbb depan rumah ni ktorg ada bodyguard. lembu kambung itik ayam bagai. mcm perkampungan gilaaaa! haha.

nampak tak tu? lembu depan gate ktorg. haha.
depan pintu rumah :)
di ikuti dengan living room yg tak ada sofa. haha.

this is my room! haha.

okay, habis cerita pasal rumah sewa yg beralamat LOT PT2697 KAMPUNG BELUKAR ULU SAT 18500 MACHANG KELANTAN :) nama pun kampung belukar so memang kampung habis! done! assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment