Sunday, 15 April 2012

hello semua! okay, nak share cerita sepanjang 4 hari dekat kota kinabalu sabah bah! hahaha. okay, 1st day gerak pegi LCCT pukul 5.30 pagi. padahal flight pukul 7.50. mama kemain semangat nak pergi awal sgt. hihi. then sampai LCCT dah check in semua makan nasi lemak. bawak bekal cause mama and auntie masak before pegi. kelakar je. haha. pegi dgn mama auntie kakak and 3 org classmate kakak. termasuk aku 7 org semuanya. perjalanan ke sabah mengambil masa selama 2 jam suku mcm tu la. and masa dekat sabah awal 1 jam. kita dekat sini maghrib pukul 7 sana pukul 6 dah gelap mcm malam. haha.

muka tension angkat beg berat ! erghh. candid by mama.
mmg tidur la dalam flight cerita dia. bangun awal sgt. lawak boleh sama style tidur! candid by mama again :D


okay, after sampai tu tour guide bawak ktorg buat aktiviti ikut schedule dia. first sekali ktorg pegi melawat masjid besar. lepas masjid besar pegi melawat muzim sabah. lepas tu pegi melawat masjid terapung. lepas tu melawat yayasan sabah and last pegi tgk bandar dia dari atas bukit. so nampak semua sekali pemandangan bandar tu.

ni masjid besar sabah :)

 the museum shop!


biar kan dia dgn kegedik kannya. haha.
mama sopan je sampai dekat anak dara dia habis. haha.
dah nak balik dari muzium time ni. terima kasih kalau sudi datang lagi :)
lupa nak letak gambar kakak. hihi.
depan yayasan sabah :)
dah mcm botol air pun ada. haha.


tgk pemandangan dari atas bukit :)
pemandangan dari atas bukit ni :)

okay, dah habis jalan semua around pukul 4 ktorg check in apartment. 3 bilik 2 toilet. agak best apartment dia. weee :D

this is my room, dgn kakak :)
living room :)
kitchen :)

after rehat rehat, malam tu ktorg semua pegi pasar malam dia utk dinner. apartment ktorg sgt la strategic tempat dia cause dekat dgn semua benda. betul2 tengah2 bandar, so senang :)

get ready nak melantak! perut kau boncit gilaa Nadhrah oii. hahaha.
nampak tak besar gilaa udang tu! and ikan kerapu. erkkk kenyang alhamdulillah. hee :)

okay the 2nd day, bangun je sembahyang subuh jgn harap boleh tidur lagi. hari2 mcm tu. wooahh :0 sebabnya kena siap2 then breakfast dulu then tour guide mesti akan ambik pukul 8. 2nd day ni ktorg pegi 2 pulau. pulau sapi and pulau manukan. naik boat utk pegi pulau tu. gosh, dah la laju dia bawak boat. terhentak2 dlm boat tu sakit pinggang. haha. masa dekat pulau sapi 1st time dpt snorkeling. ada org yg guide ktorg so takde la rasa tak selamat. dpt tgk apa yg ada dlm laut. mula2 sumpah cuak nak snorkeling, then bila dah start selesa mmg tak takut langsung siap berenang sendiri lagi. haha. best gilaa! after pg pulau sapi ktorg pegi next pulau, pulau manukan. dekat sini pulak aku dgn kakak naik parachute tengah2 laut! as usual, mula2 cuak tp bila dah dekat atas takde rasa apa. hahaha. mmg awesome gilaa! 2 org RM150 :) thanks mama. bodek2 last dapat jugak merasa. hihi :D

before gerak, depan apartment.
after turun boat, pulau sapi :)
before snorkeling. hihi.
get readyeayy!
after snorkeling :) puas hati !
bubye pulau sapi ! going to next pulau, pulau manukan :D
haii pulau manukan ! 
before naik parachute, muka nervous :)
ready ready! takutttt gila time ni. haha.
okay, dah naik sikit. haha.
lihat! ktorg dah dekat atas sana! makin angin tolak makin tinggi laa ktorg.  besttt!
lalalalala! im on air! haha.
awesomeee!
dah landingg. fuhhh!
auntie and mama! datin wannabe! haha.
malam pulak, lepak starbucks dgn kakak sambil makan cake secret recipe :)
candid by kakak. tidur tidur! zzzzzz =,=


hari ketiga pulak, as usual lepas breakfast tour guide ambik bawak pegi gunung pulak. mula2 singgah rumah terbalik. haha. design sgt lawa la kan. semua yg dekat rumah tu mesti terbalik! after that pegi tgk ladang lembu. lepas tu naik jambatan gantung. tu first time and last la aku naik! sumpah cuak nak mampos. gila tinggi. jambatan tu dari pokok ke pokok. dah la hanya sekeping papan and tali jaring2 je. mcm2 dah aku fikir time tu. mmg jalan atas tu mcm robot fikir nak cepat sampai je. and bila org gerak2 kan sgt jambatan tu rasa mcm nyawa nak tercabut. fuhhh! pengalaman :D


                                                                                               rumah terbalik :)

                                                                         kereta pun terbalik :)






                                                                     gunung! sejuk mcm genting and cameron :)

                                                                                          kakakakakakakak :D

                                                                                 ladang lembu. moooooooooo!

                                                       before naik jambatan gantung yg mcm nak tercabut jantung!

                                                                                                    panas!

                                                             nampak tak muka cuak tu? nak cepat sampai ! haha.


okayy! hari lasttt! aktiviti bebas tak payah ikut tour guide dah. hari last ni baru boleh bgn pukul 11. bestnya tidur! hari2 bangun awal. hihi. pukul 1 check out dari apartment. then jalan2 mall dia, mama belikan aku and kakak rantai pearl. yeayy! dapat necklace baru! and lepas tu kawan mama belanja makan before pegi airport. makan dekat tepi pantai. after that, ktorg pun pegi airport. flight pukul 10.10 then sampai 12.30 pagi. the end of story! daaaaaaaaaaaaa~


                                                                                              thanks mama :D

                                                                          kawan mama dari sabah belanja :)


                                                                                                 silau silau :)

                                                                                           petang petanggg :)

                                                               nice view, bye sabah! gonna miss the moment :)


No comments:

Post a Comment