Sunday, 15 July 2012

Its all about IMD202 - Promotion for Information Products and Services!

Dah lama tak update blog so skrg nak update. Menceritakan tentang mcm mana ktorg berusaha untuk buat promotion dekat muzium adat istiadat ni. Selalu kena push2 dengan lecturer MISS Fatimah Zuhaira tu. Haihhh. 1 class serabut pasal ni plus ada la gaduh2 antara 1 sama lain semua. Asyik kena ulang alik Kota Bharu tu dari Machang ni. Dah la sejam jugak nak pegi sana. Kena sewa kereta minyak kereta semua. Banyak sgt duit dah habis pasal promotion ni. Ktorg semua kena collect duit sorang RM50. Nak promote suruh orang datang muzium bukan senang okay. Dah la muzium tempat yg orang jarang pergi. So ktorg kena la bagi flyers dekat orang ramai, dekat sekolah2, pasang banner, promote sana sini dekat facebook and twitter suruh orang pergi pameran ktorg. Sebab if takde orang datang ktorg mesti failed sbb ni final project. But overall, pameran ktorg berjalan dgn lancar even tak la best mana pun tak la gempak or apa. Tapi tak sangka ramai yg datang. Fuhh! Legaa bila dah habis semua ni.

Dah masuk dalam kawasan sekolah menuju class by class.

okay ready nak masuk class promote depan student form 6.

okay kami dari fakulti pengurusan maklumat nak invite you all datang pameran dekat muzium nanti.

dah macam cikgu pulak diri dekat depan student mcm ni. haha.

cikgu sekolah yg membantu kami.

otw pegi makan pulak.

bergambar beramai ramai.

lepas tu sambung bagi flyers dekat mall2 di sekitar kota bharu. tebalkan muka je malu tau tak! haha.

tiba la hari berlangsungnya pameran kami group IM110/3D. woahh! pagi dah bangun pukul 6 siap2 semua gerak KB pukul 7.30 sampai 8.30 mcm tu. sampai2 je kan, guess what! ramai gila student dari sekolah apa tah dah tunggu depan muzium tu! ktorg tak prepare apa2 lagi. gilaa ah. time tu kabut jugak sebenarnya. baru nak tampal2 article susun2 hadiah bagai. tapi ktorg still boleh control semua tu. sambil buat sambil layan orang yg tgk pameran tu. alhamdulillah. weee! dari pukul 9 sampai la pukul 3. penat gilaa sampai tertidur2 jugak la dekat sana. hihihi. lepas tu makin ramai pengunjung2 yg datang. pelancong2 omputeh la thailand la, student2 and semua2 la kan.

before gerak muzium adat istiadat. kabusss!

seee, ktorg  baru sampai dah ramai yg serbu! haha.

serbu nak masuk muzim. woahh.

ada wayang kulit :)

this is museum adat istiadat istana jahar kota bharu :)

sempat pose :)

bagi gift dekat omputeh ni. haha.

kanak2 join masuk pertandingan melukis mewarna.

minum air ribena!

salah 1 ahli group sy pakai kemeja kuning jugak. haha pelik!

meja pendaftaran.

jimmy.


posing depan muzium ni. hihi.

miss fatimah zuhaira yg boleh tahan cerewet. haha.

ketua pengarah dgn miss fatimah. tetiba menyelit baju kuning tuh!

ulama' from patani thailand pun datang!

tapak pameran group ktorg. adat istiadat perkahwinan diraja :)

wida, syali, nad. apih and ada mana? 5 orang 1 group.

bergambar bersama pelancong from thailand :) sawadikap!

bagi gift untuk peserta yg menjawab quiz dari pameran ktorg ni :)

main kawin kawin dgn apih! hahaha :D dia pun layan je la~
sampai tertidur dah last2 program tuh! wida capture senyap2! cis!

name tag!

hey! gambar 1 class. IM110/3D yg awesome! hihihi.

3 sahabat :D



1 comment: